logo DUOPOOLING

Veel gestelde vragen

Kan ik aan één klas twee examinatoren koppelen?

U kunt niet aan een cluster of klas twee examinatoren koppelen.
Als u een groep door twee verschillende correctoren wilt laten nakijken dient u van die groep twee aparte groepen te maken.

Wat kost het gebruik van het programma?

Het programma is nu geheel gratis te gebruiken. Voor toekomstige tarieven zie het tabblad Tarieven.

Als een examinator ziek wordt, kan ik dan zijn /haar vervanger invoeren?

Ja dat kan. U gaat naar de betreffende groep en wijzigt daarin de examinator. De andere school krijgt dan een mail dat er iets is gewijzigd.

Hoe lang duurt het voordat wijzigingen zijn doorgevoerd en de andere school het kan zien?

Alle invoer en wijzigingen worden real time verwerkt en opgeslagen. De andere school kan dit meteen zien.

Kan ik ook zien of er examenwerken onderweg zijn?

Ja, dat kan. Als de verzendende school het track and trace nummer en de verzenddatum heeft ingevoerd kunt u zien dat het werk er aankomt.

Ben ik verplicht het programma te gebruiken?

Nee, wij kunnen u niet verplichten het programma te gebruiken, maar waarom zou u het niet gebruiken. Het scheelt u veel tijd, voorkomt fouten, bespaart geld en is altijd actueel.

Wat moet ik doen als de 2e correctieschool het programma niet gebruikt?

Dan neemt u in eerste instantie contact op met de andere school. Lukt het niet om tot overeenstemming te komen dan neemt u contact op met Duopooling en zal er naar een oplossing worden gezocht.

Kan ik mijn docenten importeren uit een ander bestand.

Ja, dat kan. Onder het tabblad ‘examinatoren’ kunt u klikken op ‘importeren docenten’.

Kan ik een andere 2e corrector aanwijzen voor een groep?

Nee, dat kunt u niet. Het is aan de andere school om de gecommitteerde toe te wijzen. Wel kunt u uw eigen docenten/examinatoren toewijzen als 2e corrector voor een andere school.

Waar zit de tijdsbesparing in?

De tijdsbesparing zit er in dat u de gegevens van de andere scholen niet meer handmatig hoeft over te nemen en ook het sturen van lijsten over en weer is niet meer nodig.
Bovendien kunt u de groepen en docenten ook importeren uit het administratiesysteem of roosterprogramma van uw school. Vraag uw applicatiebeheerder hoe dat gaat.

Moet ik wachten tot DUO de poolinglijsten heeft verstuurd?

Nee, u kunt al meteen aan de slag met het invoeren of importeren van de groepsgegevens en de gegevens van uw examinatoren. Als u dan in maart de poolinglijsten van DUO ontvangt hoeft u alleen nog de gekoppelde scholen uit de tabel in te voeren en daarna uw examinatoren toe te wijzen als 2e corrector voor de andere school.

Wie zijn de mensen achter deze site?

Het idee voor deze site is bedacht door een oud-examensecretaris met een jarenlange ervaring op het gebied van uitwisseling van gegevens ten behoeve van de tweede correctie. In samenspraak met een bedrijfsadviseur en verkoopdeskundige is de website gebouwd door webdesigner Zinster uit Den Haag. Alle betrokkenen zijn overigens werkzaam geweest in het onderwijs. Het geheel is ondergebracht in een zelfstandige bv, Duopooling bv.

Wie kan op onze school de gegevens wijzigen.

Het invoeren en wijzigen van de gegevens kan maar door één persoon worden gedaan, de examensecretaris of de pooling coördinator. Mochten op uw school meerdere personen gegevens willen kunnen invoeren (bijvoorbeeld voor andere afdelingen) dan dient u contact op te nemen met Duopooling via info@duopooling.nl

Kunnen de docenten ook de gegevens zien?

Ja, maar zij kunnen niets wijzigen. Zodra u een examinator toevoegt met een e-mailadres, krijgt de examinator eigen inloggegevens gemaild. Met deze gegevens kan de examinator inloggen om de groepen in te zien waarvan hij/zij examinator of gecommitteerde is.Gratis proberen

Nu aanmelden >