logo DUOPOOLING

Over Duopooling

Ervaring en ontevredenheid

Naar aanleiding van de ervaringen opgedaan in velerlei gesprekken met eindexamen coördinatoren is enige tijd geleden het idee ontstaan dat er behoefte is aan een website als deze.

Het uitwisselen van de poolinggegevens voor de tweede correctie is in feite een simpel proces. Men verstuurt werk voor tweede correctie en men ontvangt werk ter tweede correctie.
Toch blijkt dit in de praktijk een tijdrovende klus waar makkelijk fouten insluipen door het overnemen van verzendlijsten met alle relevante gegevens. Vooral omdat een eventuele “tik – en/of plak fout” in een keurige Excel lijst niet opvalt en daardoor niet zelfcorrigerend is. Hoe meer eindexamen groepen hoe onoverzichtelijker de verschillende verzendlijsten die men op school hanteert. Maar ook als dit gedeelte van het proces op de eigen school in orde is, is men nog afhankelijk van de nauwkeurigheid van de collega scholen.
Rondzwervend examenwerk, dat niet goed geadresseerd blijkt te zijn, is helaas geen uitzondering, maar zorgt wel voor een dosis stress die eenvoudig voorkomen kan worden.

In de examenperiode zijn er duizend-en-een zaken die uw aandacht, uw energie en uw zorg harder nodig hebben dan het uitwisselen van de pooling gegevens. Duizend-en-een zaken die ook minder voorspelbaar en minder goed vast te leggen zijn. Wij stellen voor dat u uw energie en zorg aan deze situaties besteedt en dat u een relatief eenvoudig, maar ‘fout gevoelig' onderdeel van het hele examenproces ondervangt door deze site te gebruiken.

Deze website is ontwikkeld voor een 'niche' in het examenproces en zorgt ervoor dat dit gedeelte eenvoudig en vlekkeloos kan verlopen. Een simpele, gebruiksvriendelijke tool die gevuld kan worden met alle gegevens die u nodig heeft, die inzichtelijk is en die de communicatie met de andere scholen automatiseert.

Uitwisselen van examengegevens: veiliger & makkelijker met Duopooling.nl

 

Gratis proberen

Nu aanmelden >