logo DUOPOOLING

Hoe werkt Duopooling?

Voorbereidingen treffen wanneer het u uitkomt

In Duopooling zijn de gegevens opgeslagen van alle VO scholen van Nederland. Zelf kunt u eindexamen groepen en examinatoren invoeren (of importeren via een bestand uit uw roosterprogramma).

Wanneer u kunt beschikken over een export bestand uit uw schooladministratie of roosterprogramma, met daarin zowel de gegevens van groepen als van docenten, dan kunt u door dit bestand te importeren deze gegevens binnen enkele seconden toevoegen aan Duopooling. U kunt er ook voor kiezen groepen en examinatoren handmatig toe te voegen. U start dan met het invoeren van de examinatoren. Daarna maakt u de examengroepen. Dit kunt u bij aanvang van het schooljaar al doen. 

In maart uw groepen koppelen aan school 2e corrector

Wanneer u in maart de poolinggegevens van DUO heeft ontvangen, selecteert u de scholen waaraan u werk stuurt. Deze scholen koppelt u aan uw examengroepen. De coördinator van de 2e corrector school krijgt daarna uw groepen te zien en koppelt aan elke groep een examinator als 2e corrector. Vanaf dat moment is dit voor u ook zichtbaar.

Evenzo koppelt u uw examinatoren als 2e corrector aan de groepen van de andere school die voor u zichtbaar zijn geworden.

Daarmee is de uitwisseling van de poolinggegevens klaar. U hoeft dus geen lijsten meer te printen en te versturen.

Handig: etiketten printen

Wanneer alle examengroepen zijn gekoppeld aan een 2e corrector, kunt u etiketten printen.

Inzicht voor alle examinatoren

Uw docenten kunnen de voor hen relevante gegevens ook inzien. Wanneer u een examinator invoert, ontvangt hij/zij op het door u ingevoerde e-mail adres accountgegevens om in te kunnen loggen in Duopooling. Overigens kunnen docenten alleen gegevens inzien en niet wijzigen.

Inzicht in de reis van de examenwerken

Bij het versturen van de examenwerken naar de 2e corrector kunt u het track and trace nummer invullen, alsmede de datum van verzenden. Als het werk weer op school terug komt van de 2e correctie vult u de datum retour in. Zo hebt u altijd en op elk gewenst moment overzicht over waar wat is en wat nog moet binnenkomen en of dat al is verstuurd, want ook de andere school vult deze gegevens in.

Bekijk onderstaande video's om precies te zien hoe Duopooling werkt

 Importeren examengroepen

 

 Handmatig toevoegen examengroepen

Video volgt

 

Handmatig toevoegen docenten

 

Gratis proberen

Nu aanmelden >